PREMIEREK

MoviesMoviesMoviesMoviesMoviesMoviesMoviesMoviesMoviesMovies

2013. augusztus 15., csütörtök

A kút (Jug Face) [HDRiP.2013]

Kép
Jug.Face.2013.720p.HDRiP.x264.AC3.[5.1].HS-SHAG
Feliratos amerikai horror, dráma, thriller
Kép
Rendezte :
Chad Crawford Kinkle
Szereplők :
Sean Bridgers ... Dawai
Lauren Ashley Carter ... Ada
Kaitlin Cullum ... Christie
Larry Fessenden ... Sustin
David Greathouse ... Creature suit performer
Katie Groshong ... Pyer
Scott Hodges ... Corber
Alex Maizus ... Emaciated Boy
Daniel Manche ... Jessaby
Chip Ramsey ... Store Owner etc.
Kép Kép Kép Kép Kép
Idézet:
Nehéz úgy írni egy filmről, hogy az sikeresen a hatása alá von, még ha csak rövid időre is, de valahogy a látottakat egy nagyon kicsit háttérbe kell szorítani és objektíven értekezve érdemes megalkotni minden írást, hogy az támpontul szolgálhasson, persze a szubjektivitást nehéz lefaragni a minimálisra még ilyen körülmények között is. Az indie horrorok világában sem túl gyakori a több perspektívás makro-horror, azonban Chad Crawford Kinkle író-rendező gondolt egy nagyot és megpróbálta belerángatni a társadalmi feszültségeket és egy cseppnyi misztikummal keverve tálalta a The Woman színészeinek egy részével. Az összkép pedig rendkívül érdekes lett.
Kép Kép
Persze jó értelemben, hiszen adott egy történet, ami ugyan nem nevezhető kiemelkedőnek, de ennél a filmnél legalább annyit jelent a színészi alakítás, ami hatalmas mértékben hozzájárul ahhoz, hogy élvezhető és legfőképp gondolatébresztő lehessen.
A belterjes közösség, mely az erdőben tengeti mindennapjait, szinte teljesen a civilizációtól mentesen, egy kút irányítása alatt éli életét. A helyszín egyfajta szakrális jelkép, amely élet és halál ura: áldozatokért cserébe meggyógyítja a betegségtől szenvedőket. A főszereplő lány egy fiúval él át boldog pásztorórát, azonban kiderül, hogy rövidesen egy szomszéd család nagy tohonya fiához kell “csatlakoznia”, hogy utódokat szülhessen, lehetőleg minél többet. Miután kiderül, hogy terhes lesz, teljesen átértékelődik a világ számára és ebben van egy segítőtársa, a kissé bolond fazekas, akinek látomásai vannak, s így készít olyan edényeket, amiken emberek arca látható – a kút éppen kinek a vérét szeretné.
Kép Kép
A film második felében – bár sokkal több durvaság látható – nem a véres jelenetek dominálnak, sőt, szimplán a karakterek nézőpontjainak engedi át a történet vezetését az alkotó, ami azért örvendetes, mert ebben a történetben nincs igazán jó vagy gonosz, csak érdekek és szimpátiák feszülnek egymásnak. Nehéz megítélni, hogy a lány mennyire cselekszik rosszat, amíg nem voltunk olyan helyzetben, hogy babát várnánk és nem lehet elítélni igazán az együgyű családot sem, akik vért kívánnak saját vérükért, hiszen fontos nekik a kötelék. Az persze más kérdés, hogy például a dogmatikusságban az apa és az anya különbözik és a mérleg nyelve az előbbi felé billen, mégis a kegyetlenkedéseivel bizonyíthatóan az anyuka az, aki a rend megőrzésén leginkább “fáradozik”.

Kép Kép
Gyönyörű fényképezés jellemzi a művet, a vágások pedig elősegítik a szkript lassú folyását, amit csak a látomásos részletek törnek meg, igen hatásosan. Nincs veszett kamerarángatás, se egy helyben toporgó jelenetsorok, így pedig folyamatosan képesek lehetünk haladni a történettel együtt. Ami pedig a színészeket illeti, nagyon életszerűen mutatják be az egyes szereplőket, de kiváltképp Lauren Ashley Carter és Sean Bridgers nyújt maradandót, akik közt vibrál a levegő és végigcipelik a vállukon a jeleneteket. Bridgers ráadásul a The Woman után képes volt egy félelmetesen szerethető alakítást nyújtani, mégpedig olyan szinten, hogy Dustin Hoffman Esőembere óta nagyon kevés hasonlót láttam. A zene illeszkedik a kissé melankolikus környezethez és remekül kiegészíti a mondanivalót. A film gyengéje viszont a nagy mértékben érthetetlen CGI-effektek voltak, számomra legalábbis nehezen volt összeegyeztethető az egyébként jól összerakott képi világgal. Ez azonban elhanyagolható kritika, hiszen nem emészt fel az effektes játékidő pár percnél többet.
Kép
Nehéz volna nem ajánlani bárkinek ezt a filmet, mégis óvatosságra inteném az érdeklődőket, ugyanis nem tipikus mészáros vagy megbotránkoztató filmmel van dolgunk, ez egy mese, ami a valósághoz hasonlón túl sok boldogságot nem rejt, viszont a szomorúságában található az igazi kincs, amit ritkán tudnak produkálni még a független-filmes körökben is. Nem való mindenkinek, aki viszont rálel az értékeire, nagyszerű nyolcvan perccel fog gazdagodni.(cinegoredottk)

Kép Kép Kép Kép Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép

Kép
Általános :
Forrás : Jug.Face.2013.720p.WEB-DL.H264 [iTunes (US)]
Teljes név : Jug.Face.2013.720p.HDRiP.x264.AC3.[5.1].HS-SHAG
Formátum : Matroska
Formátum változat : Version 4 / Version 2
Fájlméret : 1,21 GiB
Időtartam : 1 óra 21 perc 19 mp
Teljes adatsebesség : 2 123 Kbps
Film : Jug.Face.2013.720p.HDRiP.x264.AC3.[5.1].HS-SHAG
Kódolás dátuma : UTC 2013-08-15 19:48:56
Kódoló szoftver : mkvmerge v6.1.0 ('Old Devil') built on Mar 2 2013 14:32:37
Kódoló könyvtár : Lavf52.84.0

Kép :
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L3.1
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 5 képkocka
Format_Settings_GOP : M=4, N=13
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/AVC
Időtartam : 1 óra 21 perc 19 mp
Adatsebesség : 1 771 Kbps
Szélesség : 1 280 képpont
Magasság : 540 képpont
Képarány : 2,40:1
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 24,000 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.107
Adatfolyam mérete : 987 MiB (80%)
Kódoló könyvtár : x264 core 110
Kódoló könyvtár beállításai : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=hex / subme=8 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=0 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=4 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=0 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=0 / keyint=13 / keyint_min=7 / scenecut=0 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=13 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=1771 / ratetol=1.0 / qcomp=0.00 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.41 / aq=1:1.00
Default : igen
Forced : nem

Hang :
Sáv száma : 2
Formátum : AC-3
Formátum/adatok : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Formátum beállítások, Endianness : Big
Kódek azonosító : A_AC3
Időtartam : 1 óra 21 perc 19 mp
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 384 Kbps
Csatornák száma : 6 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L C R, Side: L R, LFE
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bit
Adatfolyam mérete : 223 MiB (18%)
Nyelv : angol
Default : igen
Forced : nem

Szöveg :
Sáv száma : 3
Formátum : UTF-8
Kódek azonosító : S_TEXT/UTF8
Kódek azonosító/adatok : UTF-8 Plain Text
Nyelv : magyar
Default : igen
Forced : nem

Kép


Vagy :
Kép

Kép

Felirat a filmen !

BiGThX Pedro !

Kép
Kép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.