PREMIEREK

MoviesMoviesMoviesMoviesMoviesMoviesMoviesMoviesMoviesMovies

2012. március 8., csütörtök

A csomag (La Meute [The Pack]) [2010]

Kép
La.Meute.2011.FRENCH.DVDRip.XViD-[AC3.SHAG]
Feliratos francia, belga horror
Kép
Rendezte :
Franck Richard
Szereplők :
Yolande Moreau, Émilie Dequenne, Benjamin Biolay etc.
Kép
Idézet:
Egy fiatal lány (Charlotte szerepében Émilie Dequenne) fogja magát, autóba ül és nekiindul a világnak. Olyan apróságokat, hogy mindezt miért teszi nem tudunk meg, de egy tárcájában lapuló félbetépett fénykép jelzi, hogy talán szakítás vagy családi dráma lehet világgá menetelének az oka. Charlotte természetesen útközben felvesz egy stoppost (Max szerepében Benjamin Biolay), aki történetesen egy vele nagyjából egykorú srác. Sablonos horrorfilmekben ki más is stoppolhatna a semmi kellős közepén. Majd kisvártatva (ahogy az lenni szokott,) feltűnnek a motorosok is. Amennyire kötelező kelléke az ilyen road movie szerű hulladéknak a stoppoló szépfiú, ugyan olyan kötelező darabja az autó mellett elszáguldó, obszcén jeleket mutogató, nyelvet öltögető, káromkodó, tahó motoroshorda is, amelynek tagjai természetesen úgy néznek ki, mintha valamelyik közeli szado-mazo buzibárból szalajtották volna őket. A hosszú autóút során Charlotte fokozatosan kezd elálmosodni így átadja a vadidegen stopposnak a volánt (ez is milyen logikus húzás), aki vezetés közben természetesen átkutatja a lány holmiját. Ezek után azon már meg sem lepődünk (Charlottal együtt), hogy az újabb hosszú autóutat követően Max lehajt a főútról és egy Isten háta mögötti, lepukkant, putri jellegű csehónál megállnak pihenni. Azt, hogy miért jött oda, honnan ismeri a helyet nem foglalkoztatja Charlottot.
Kép
Szó nélkül bemegy az ismeretlen stoppossal a nem túl bizalomgerjesztő helyre. Mondani sem kell, hogy a kocsmát egy meglehetősen barátságtalan, mogorva, ápolatlan középkorú nő vezeti, (La Spack szerepében Yolande Moreau) akiről már az első ránézésre tudjuk, hogy ő lesz a negatív figura. Kisvártatva megjelennek a már megismert motorosok is, akik, ahogy az lenni szokott ilyen típusú filmeknél, agyba-főbe verik a nagyképű Maxet. A film valahol ezen a ponton próbál valamiféle izgalmat produkálni, ugyanis a sebeit lemosni akaró Max váratlanul eltűnik a klotyóban. Nem, nem húzza le magát (bár tulajdonképpen már azt se bánnánk) csak egyszerűen elfelejt kijönni a csehó mellékhelyiségéből. Charlotte őrjöng és kétségbeesetten próbál segítséget kérni a sejtelmesen a pultot törölgető nőtől, aki azonban távozásra bírja. A dühösen távozó Charlotte az ivó előtt természetesen belebotlik az éppen arra járó helyi sheriffel, aki pont annyira foglalkozik a budiban eltűnt Max ügyével, mint a csehó vezetője. Az ilyen slendrián hozzáállás természetesen nem azt eredményezi, hogy Charlotte is hagyja az egészet és továbbáll, mint ahogyan azt gondolnánk. Nem, mert Charlotte elhatározza, hogy kezébe veszi a dolgokat és kideríti hová tűnhetett a dolgát végezni induló titokzatos stoppos. Ezért amint beesteledik fogja magát és betör az ivóba.
Kép
Mondani sem kell, hogy már várják. A koszfészket vezető La Spack asszonyság a sötétben leüti, és a fia segítségével (aki nem más, mint Max) lecipelik a pincébe, hogy egy fémketrecbe zárják egy futóbolond mellé. A sheriff természetesen már kezd sejteni valamit, ezért egyre gyakrabban tűnik fel az eltűnt lány után érdeklődve. Eközben természetesen a kissé degenerált család folyamatosan terrorizálja halálra rémült Charlottot. Nem hinném, hogy bárkit is érdekelne az, hogy miért is tartják fogva a két szerencsétlent a lebuj pincéjében, ám a film készítői ezt másképpen gondolják. Ezért ahelyett, hogy fognák magukat, befejeznék ezt az egész baromságot és valami értelmesebb elfoglaltságot keresnének maguknak felfedik a titkot, amire a film ezen pontján tulajdonképpen már senki sem kíváncsi. Kiderül, hogy régen egy bánya volt azon a környéken, és abban a bányában dolgoztak a hárpia kölykei is, ám a bánya egyszer csak (hogy, hogy nem) beomlott és maga alá temette a bányászokat, akik azonban valamiféle zombiként azóta is ott élnek a föld alatt és vérre szomjaznak. A család tagjai pedig azért gyűjtik be a gyanútlan szerencsétleneket, hogy vérükkel életben tartsák a föl alól néha-néha előbukkanó, élőhalott bányászokat. A film végére természetesen a sheriffnek is összeáll a kép (kész csoda, hogy tudta követni épp ésszel ezt a baromságot) és a motorosok is feltűnnek újra, hogy szétverjenek mindent, de többet nem szeretnék elárulni...(kritikusszemmel)

Kép

Kép

Általános :
Teljes név : The Pack\La.Meute.2011.FRENCH.DVDRip.XViD-[AC3.SHAG]
Formátum : Matroska
Formátum változat : Version 2
Fájlméret : 987 MiB
Időtartam : 1 óra 20 perc
Teljes adatsebesség : 1 713 Kbps
Film : La.Meute.2011.FRENCH.DVDRip.XViD-[AC3.SHAG]
Kódolás dátuma : UTC 2012-03-05 14:41:06
Kódoló szoftver : mkvmerge v4.9.1 ('Ich will') built on Jul 11 2011 23:53:15
Kódoló könyvtár : Lavf52.108.0
AUTHOR : Avidemux

Kép :
Sáv száma : 1
Formátum : MPEG-4 Visual
Formátum profil : Advanced Simple@L5
Formátum beállítások, BVOP : igen
Formátum beállítások, QPel : nem
Formátum beállítások, GMC : 0 warppoint
Formátum beállítások, mátrix : Default (H.263)
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/ASP
Kódek azonosító/adatok : Advanced Simple Profile
Időtartam : 1 óra
Adatsebesség : 1 231 Kbps
Szélesség : 704 képpont
Magasság : 400 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 25,000 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.175
Adatfolyam mérete : 709 MiB (72%)
Kódoló könyvtár : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)
Default : igen
Forced : nem

Hang :
Sáv száma : 2
Formátum : AC-3
Formátum/adatok : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Keverési mód : Header stripping
Kódek azonosító : A_AC3
Időtartam : 1 óra
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 448 Kbps
Csatornák száma : 6 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L C R, Side: L R, LFE
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bit
Videó késleltetés : -40emp
Adatfolyam mérete : 258 MiB (26%)
Default : igen
Forced : nem
Nyelv : francia

Szöveg :
Sáv száma : 3
Formátum : UTF-8
Kódek azonosító : S_TEXT/UTF8
Kódek azonosító/adatok : UTF-8 Plain Text
Default : igen
Forced : nem
Nyelv : magyar

Kép

Kód:


Kép

Felirat muxed, borító benne !

BiGThX Sticky !

Kép
Kép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.